ingyen

webstatisztika
Szállítási információk | Viagra Rendelés

Szállítási információk

Rendelés, megrendelés útmutató.

Kifizetési lehetőségek, termék átadása-átvétele

A megrendelését az alábbi úton lehetséges megfizetni és kézhez kapni:

Rendelés, megrendelés útmutató.előreutalással egy jelzett bankszámlaszámra: ekképp a legalacsonyabb az ára, mert a kiküldési, csomagolási, valamint további díjakat cégünk állja.

Postai utánvétellel a csomag átvételekor a postá(s)nak megfizetni az utánvétel összegét, annak függvényében, hogy a postástól veszi át a küldeményt, vagy a postán. Az utánvétel összeg kifizetésekor kapja meg a rendelt árut.

előre utalással való vásárlás továbbá átvétel: az előre való utalás olyan aspektusból lehet kedvezőbb, hogy ebben az esetben a postai hazaszállítás díját cégünk fizeti, ekképp sokkalta olcsóbban megveheti a terméket. Rögtön azután, hogy megérkezett a pénz hozzánk, akkor aznap postázzuk az árucikket, eszerint 2-3 nap alatt kivitelezhető a folyamat, továbbá olcsóbb is.

előreutalásnál kérjük fogalmazzon meg a Kapcsolat menüpont segítségével egy üzenetet és mi azonnal közöljük azokat az elérési lehetőségeket elektronikus levélben az Ön számára, amire utalni ajánlott a pénzt. A csekk közleményéhez írja be ugyanazt a nevet és irányítószámot, amit a rendelésben is írt nekünk, ekképp egyszerűen beazonosíthatjuk. Az áru elnevezését kérjük, egyáltalán ne írja be az utalás közleményében, egyedül kizárólag a nevét azonfelül az irányítószámát tüntesse fel, azt, amit az igénylés esetében megadott!

Rögtön azután, hogy megkaptuk az utalást (ez általánosságban egy-két óra, vagy 1 nap), arról SMS-ben értesítenek minket, és ezzel még aznap már fel is adjuk a csomagot ajánlott, utánvétel nélküli levélként, amely 1, vagy maximum két nap alatt minden bizonnyal odaér Önhöz, persze diszkrét csomagolásban.

Postán történő vagy futárral kiszállított utánvételes vásárlás és birtokba vétel: Az utánvéttel történő kifizetési mód a legnépszerűbb azonfelül a leggyakrabban választott. A szállító a megrendelt címre viszi a küldeményt és az utánvételi összeg megfizetésekor átadja azt az Ön kezébe. Átlagban kijelenthető, hogy 20 000 Ft-ig bezárólag 1-2 dobozos megrendelés esetén elsőbbségivel elküldött küldemények valamennyi kiszállítási, valamint más egyéb költsége mindössze 1500 forint. Ez összeg fölött, továbbá a küldemény tömegének megnövekedése okán, akár 1800-2100-2700 Ft is lehet az extra hazaszállítási kiadás. Az igényléskor ezt a kiszállítási költséget hozzászámítja a rendszerünk az áru árán túl, így láthatja Ön is, hogy egyértelműen mennyi lesz majd a postaköltsége, vagyis az áruval együttesen számszerűen mennyit fog majd fizetni.

A postai utánvétel, illetve postai utánvét szókapcsolat azt mutatja érthetően, hogy az eladó ráír a küldeményre egy utánvéti összeget, amit akar, hogy a vevő a birtokba vétel folyamán kiegyenlítené. Az utánvéti összeg jelen esetben az áru eladási árából, a postázás díjából, amellett a csomagolási költségből adódik. Beláthatóan ez az utánvéti ár az igényelt árucikket extra kiadásokkal növeli, amelyet a vevőnek szükségeltetik kifizetnie. A postai utánvétellel bonyolított vásárlás esetén a postásnak kell odaadni a küldeményen jelzett utánvételi árat, és akkor a terméket birtokba veheti. Hogyha nincs senki a címen, otthagy egy értesítést. A következő módszer a postán maradó utánvételes küldemény, melynél a postahivatalban marad a csomag, nem kerül kikézbesítésre továbbá mivel Önnek nem kell a saját címét megírnia a megrendeléskor, eszerint semmiféle tájékoztatást nem fog kapni a postahivataltól, hogy jött küldeménye, így Önnek kell bemennie a postára valamint leróni az utánvét összegét. A postahivatalban maradó áru intézése azért nem ennyire áttekinthető, hogyha eszerint igényli kérni a megrendelését, feltétlenül olvassa végig az alábbiakat, mert amennyiben már többször rendelt így, akkor is átalakultak a kézbesítés előírásai, amit itt olvashat részletekbe menően.

Kiszállítás postahivatalban maradó küldeményként

Kérjük, mindenféleképpen olvassa el e postahivatalban maradó felvilágosító részt, mert még ha Ön eddig is sűrűn is vásárolt postán maradó árucikket és azokkal minden simán működött, ellenben most sokban változtak a postahivatalban maradó csomagok módszerére megalkotott kritériumok!

Ez általánosságban a legproblémásabb hozzáférési alternatíva a tapasztalataink szerint, több ok miatt is.

A kisméretű posták, vagy a plázákban, vagy üzlet központokban lévő posták nem fogadnak postán maradó csomagokat, így azt visszajuttatják a feladóhoz. Kérjük, hogy az adott város, illetve település központi postájára (főpostájára) kérjék a megrendelésüket, feltéve, hogy megoldható, és így máris kevesebb nehézség fordulhat elő az átvételnél. A postakeresűben olyan egészen kis posták, továbbá plázák- bevásárlóközpontjainak postahivatalai is benne vannak, ahol nem foglalkoznak postán maradó küldeményekkel, ezért kérjük ne ezeket, hanem inkább a központi (fő)postahivatalokat jelölje ki!

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a postahivatalban maradó küldemények esetén egyáltalán nem kapnak értesítést a postástól. Hiszen nem is tudnák hova postázzák az értesítést, mert Ön a saját elérhetőségét nem is adta meg a megrendeléskor, hanem csupán a posta címét illetve számát, amit a postakeresűben választott ki. Ezt bonyolítja még, hogy számtalanszor azt válaszolják a postahivatalba befáradó illetőnek, hogy nem küldték el, vagy nincs meg. Ebben az esetben kérjük, fogalmazzon meg nekünk a KAPCSOLAT menüponton át egy üzenetet, ahol mi elektronikus levélben megírjuk Önnek a megrendelés során felvitt küldeményazonosító számot. Ezzel már biztosan átadják majd Önnek az ajánlott küldeményét, amibe az árut csomagoltuk.

A postán maradó küldemények megérkeznek a főpostára /1-es számú posta/, és feltéve, hogy Ön nem a főpostára kérte postán maradóként,abban az esetben átviszik az Ön által megadott elérhetőségű postahivatalba az Ön megrendelt csomagját. Amennyiben a főpostára kérte, abban az esetben ott várja Önt a főpostán.

A fő tennivalók: A postahivatalban maradó csomagoknál soha semmilyen esetben sem küldenek Önnek értesítőt, ekképp Önnek kívánatos a rendeléstől számítva egy-két napon belül besétálnia a kért számú vagy című postahivatalba az adott településen. Amennyiben 7 munkanapon belül nem jut be a postahivatalba, akkor a küldeményt visszajuttatják a feladóhoz. Hogyha a postahivatalban azt mondják, hogy nem jött meg a küldemény, vagy nem találják, akkor a küldeményt azonosító RAG szám megadása után egész biztos megoldódik a bonyodalom! Eme számot a KAPCSOLAT menüponton át egy levélben kérje kereskedésünktől, és mi eljuttatjuk Önhöz a lehető leghamarabb.

Legnagyobb probléma a postán maradó küldeményeknél hogy a beérkezett csomagot (levél formájában) nem minden esetben képesek megtalálni nyomban a postán, csupáncsak egy ún. küldeményeket azonosító (RAG) számmal, amivel minden feladott küldemény holléte azonosítható. Az alapvető fontosságú RAG szám információja szerint már 100%-os valószínűséggel ki tudják majd keresni a megadott postán az utánvételes ajánlott küldeményét, és kiadják Önnek a szerintük „még be sem jött” küldeményt.Néha előfordul, hogy a postán a csekély ösztönzés azonfelül a gyenge bérek eredményeképpen, hogyha nincs pont elöl a szóban forgó küldemény, abban az esetben inkább azt mondják Önnek, hogy nem jött meg, illetve eltűnt. Emiatt fontos a RAG szám, ami ugyanakkor egy küldemény nyomon követési szám. Ezt a számot a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy pár soros üzenetben kérje el vállalatunktól.

A megrendelést követő napon a küldeménye mindig postázásra kerül a délután 16 óráig lebonyolított rendelések esetén. A 16 óra utáni megrendeléseket, ha még van rá lehetőségünk, akkor szoktuk kiszolgálni, ámde hogyha nem áll módunkban, akkor következő nap kerülnek kiküldésre. A feladott összes csomag saját küldeményazonosító RAG számot kap, ezért megtalálható a posta számítógépének adatbázisa segítségével.

A postahivatalban maradó rendelést követő másnap, elküldjük Önnek ezt a bizonyos nyomkövetési számot, azonban e nélkül is besétálhat a postahivatalba valamint kikérheti a csomagját, hogyha rendes dolgozók dolgoznak éppen, akkor kikeresik Önnek egykettőre és így megkapja.

Hogyha valamilyen okból mégsem küldenénk el ezt a bizonyos RAG számot elektronikus levélben, akkor legyen szíves, vegye fel velünk a kapcsolatot, feltéve, hogy befáradt a postára és azt közölték Önnel, hogy nem érkezett meg a küldemény, vagy nem találják. A KAPCSOLAT menüponton keresztül küldjön nekünk egy levelet!

Az okból ilyen lényeges, hogy valódi e-mail címet és telefonszámot közöljön velünk, hogy a kapcsolat sikeres lehessen. Netalántán az ilyen kiszállítási nehézségnél el tudjuk Önt érni, hogyha nem tud reagálni az e-mailünkre.

Kiszállítás hagyományos postai utánvéttel, címre való kézbesítésselKiszállítás hagyományos postai utánvéttel, címre való kézbesítéssel

A hagyományosnak amellett leggyakoribbnak mondott postai utánvételes csomag lakásra való házhozszállítása alkalmával a futár nem túl nagy értéknél (100 000 forintig) elviszi a küldeményt a házhoz, és akkor az átvételkor kiegyenlítheti a postaköltséget a vásárló úgy, hogy a helyszínen a postásnak megfizeti az utánvét árát. Az utánvétel összege az igényelt árucikk(ek) árából, a posta- utánvételi, azonfelül becsomagolási kiadásokból jön össze. A rendelésénélegyébiránt mindig odaírjuk a kézbesítési költséget is tételesen, így megfigyelheti, hogy a rendelt árucikk árán túl mennyibe kerül a szállítás.

Lakáscímre történő kiszállításkor utánvétel esetében, hogyha nem nyitnak ajtót az adott címen a postás/futár, illetve esetleg drágább értékű az utánvételi ár, abban az esetben többnyire ott hagy egy értesítést a postaládában Önnek.

Sajnos azt szükséges tapasztalataink alapján állítanunk, hogy a kiküldési ellátás nem mindenkor legjobb, sokszor értesítést sem hagynak a postások vagy a szállítók nem tudjuk milyen okból, és ilyenkor küldeményünket visszaküldik nekünk, mert Ön nem is tud a csomag megérkezéséről, minekutána nem kapott róla értesítést, hogy menjen be a postára. A kellemetlenség elhárításának módja az, hogy a megrendelést követően 48 órával legfeljebb, amennyiben nem viszik ki az adott házhoz a csomagot, abban az esetben fel kell adnia számunkra egy levelet a KAPCSOLAT menüpontban. Ezután a küldeményazonosító (RAG) számot megadjuk az Ön számára és így ezzel biztosan megtalálják a postahivatalban.

Bármilyen gond, vagy két napnál régebbi megrendelés esetében, ha nem kapta meg a küldeményünket, abban az esetben legyen szíves, lépjen velünk kapcsolatba oly módon, hogy eljuttat hozzánk egy levelet a gondjáról a KAPCSOLAT menüpontban!

Hazaszállítás előre történő utalásnál

Hogyha Ön előre elküldte cégünknek küldemény összegét, akkor az utalás jelentkezése után, amiről rövid szöveges üzenetben tájékoztatnak minket, még rögtön aznap kézbesítjük a terméket. A terméket egyszerű külső hatásoktól védett fóliás átlátszatlan azonfelül nem kitapogatható borítékba zárjuk, a tartalmát nem tüntetjük fel. A diszkrét küldeményünk ajánlottan kerül feladásra utánvét nélkül.

Ha talán nem tartózkodott otthon és a postás vagy a szállító nem tudta átadni, olyankor ott hagy egy értesítőt a postaládában Önnek. Ezzel kell befáradnia a postahivatalba azonfelül birtokba vennie az ingyen átadott tapintatos csomagolású ajánlott levelét.

Ha nem kapott értesítést azonkívül már több napja megrendelte az árucikket, abban az esetben bizonyára a postás vagy a szállító nem hagyott a helyszínen értesítőt az Ön számára, azonban a postán ott lesz a csomag. Ha még így sem találják meg, juttasson el nekünk a Kapcsolat menüpontban egy üzenetet és segítünk Önnek! Az utaláshoz fontos fizetési útmutatónkat ennek az oldalnak a legfelső részén nézheti meg a Fizetési módnál.

Kiküldés tempója, időtartama, plusz sürgősségi szolgáltatás

A postázás időtartalmának mérsékelése, és a nagyra becsült vásárló mennél jobb kiszolgálása vállalatunk nélkülözhetetlen kívánalma! viszont az alacsony hazaszállítási költségeket előtérbe helyezve a magyar posta díjszabása és időtartama az irányadó, illetve a szállítmányozási szakszolgálat (futárszolgálat).

A 16 óráig lebonyolított megrendeléseknél még azon a napon végbemegy a dropship, értsd a csomagok szállítása. Így az aznapi postára adásnál a postahivatal 1-2 nap leforgása alatt garantálja a csomagok átadását a teljes Magyarországon belül. Eme időintervallum nem csupán elméletben, hanem a gyakorlatban is betartható. A fuvarcégek egy napos végrehajtást garantálnak.

Minden csomagot alapvetően normál sürgősségi külön szolgáltatással kérjük, amelynek plusz költsége nem haladja meg a 90 Ft-ot se.

A rendelő igényelhet postai plusz sürgősségi szolgáltatást is (EMS), amely biztosítja, hogy az aznap leadott igényléseket másnap a fuvar vállalat 5600 Ft költség fejében a nagyobb városok településein délelőtt 9 órára a kisebb méretű települések esetében legfeljebb déli 12-ig a címzetthez juttatja.

A posta normál elsőbbségi lehetősége nem szavatolja biztosan a következő napi célba juttatást, eszerint hogyha bárkinek feltétlenül szüksége van következő nap a küldeményre, abban az esetben igényelhet extra sürgősségi ellátást úgynevezett EMS szolgáltatást, amely esetén a posta biztosítja a következő nap délelőtti célba juttatást.

Postaköltség, utánvételes díj, csomagolási árak a megrendelésnél

A postahivatali utánvétes vásárlás egy borsosabb árú megoldás, ugyanis az árucikk költségén túl a postahivatal utánvételi szolgáltatás díját is a megrendelőnek szükségeltetik kifizetnie, nem úgy, mint az előreutalásnál, mert akkor vállalatunk átvállalja teljes egészében a hazaszállítási amellett a további járulékos anyagi terheket.

A hazaszállítási, csomagolási, azaz utánvéti költség összege általában kevésbé értékes árucikkek esetén 1500 forint alatti.

A nagyobb értékű, így valamelyest nagyobb súlyú küldemények esetében az 1800-2200-2700 Ft-ot is elérheti, viszont az igénylésekor a kiszállítási díjat jelezzük pluszban a termék árán felül, így egyértelműen tudni fogja, hogy mennyi lesz a teljes megrendelése együttvéve.

Az időszerű szállítási, utánvétes, becsomagolási teljes árat, ami még rájön az áru árára, azt a megrendeléskor a rendszer kimutatja az Ön számára.

A lehetséges legalacsonyabb árú valamint legmegfelelőbb hazaszállítási alternatívát kínáljuk Önnek a legnagyobb tapintatosság mellett.

bonyodalmak valamint tennivalók a birtokba vétellel, kiküldéssel összefüggésben

Természetesen a szállítást azonkívül a feladást is emberek végzik, ekképp néha hibázhatnak. Ezzel nem lehet baj, hiszen minden egyes eshetőségre létezik problémaelhárítás a számba jöhető kínos bonyodalmak elkerülésére.

Nem pont azt a típusú illetve mennyiségű árut találta a csomagban, mint amit választott az igényléskor

Miután online gyógyszerkereskedésünknek napi több, mint száz rendelést kell teljesítenie, ezért néha előfordulhat, hogy valamely figyelmetlenség folytán egész véletlenül nem annyi vagy nem pont azt a terméket csomagoljuk be. Ezeknek persze roppant kicsi a valószínűségük, ámde, amennyiben ez megesett Önnel, abban az esetben sincsen baj, minthogy nincs egyéb teendője, mintsem az oldal alján található levélküldő űrlapon írni számunkra egy reklamációs üzenetet, amit egyből kivizsgálunk még azon a napon, továbbá hogyha így volt, abban az esetben helyreigazítjuk a ballépésünket persze ingyen.

Az árucikket összetörve illetve kiszakadva kapta meg a csomagból elővéve

Sajnos a kiszállítás folyamán a nem megfelelően kezelt és házhozszállított csomagok bizony sérüléseknek vannak kitéve. Az ilyen hibás küldeményekre a Magyar Posta szavatol garanciát, cégünk nem fog kárpótlást leróni az egyéb fuvar cégek által rosszul kezelt sérülésekért.

Az efféle baj átlagosan csupán roppant kevés alkalommal jelentkezett, viszont a vásárlók jelezték, hogy a buborékfóliás levél fel van szakítva, ámde ettől még semmilyen baja sem lett a gyógyszernek, ezért nem akartak az esetleges csekély sérüléseken problémázni.

Nem kapta kézbe a küldeményt időben

Cégünk nagyon odafigyel a villámgyors, még azon a napon történő dropshipre (hazaszállításra), így minden nap elküldjük a délután 4-ig feladott igényléseket. Ezeknek egy, illetve maximum két nap múlva oda kell érnie a teljes Magyarországon belül akárhová. Amennyiben két napon belül nem jutott hozzá a csomagjához, olyankor mindenképpen tudassa ezt velünk úgy, hogy a KAPCSOLAT menüponton át egy levelet küld a panaszáról, amiben tüntesse fel, hogy milyen jellemzőkkel amellett milyen fajta terméket rendelt meg, amely eddig nem jött meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta meg a küldeményét, véleményünk szerint a következő okai lehetnek:

• Nem kapott értesítőt, ez okból nem ment be átvenni a postahivatalba, azonfelül hozzánk visszaküldték a küldeményt. Ez általánosságban a postán maradó küldemények esetében történhet meg, vagy olyankor, amennyiben a településen az utánvétet végzCsomagkihordó postás vagy szállító valamint a szokott postás teljesen más. Ekképp feleslegesen panaszkodik a már netalán régen ismert postásánál, mert nem is ő kapja az utánvételi küldemények hazaszállítási munkáját. Még hagyományos lakcímre történő kézbesítésnél is megesik sokszor, hogy nem hagynak üzenetet, ekképp Ön nem tudhat a küldeményünkről és így néhány nap múlva visszaküldik a feladójához.

Azt tanácsoljuk, hogy mindenképpen üzenjen nekünk, amennyiben az igényléstől számított maximum 48 órán belül nem nem jött meg az ajánlott utánvétes csomagunk, és mi küldünk egy küldeményazonosító számot (úgynevezett RAG számot), amire átadják Önnek egyéb papír hiányában is a küldeményt. Eszerint 48 óránál tovább semmiképpen se várjon, hanem írjon számunkra a KAPCSOLAT menüpontban egy pár soros levelet!

• A küldemény a postán elkallódott. Ilyen esetben Önnek ugyanúgy tudatnia szükségeltetik velünk, hogy a küldeményünk nem érkezett meg. Mi utánakeresünk, és amennyiben eltűnt a csomag, úgy ennek az árát a posta vállalatunknak visszatéríti, viszont még azon a napon, amikor ezt megtudtuk és bebizonyosodott, hogy elkallódott, abban az esetben mi mindjárt elküldjük Önnek megint a megrendelt terméket és így az azt követő napra előreláthatólag oda is ér.

Erre különben egyszer volt idáig precedens. Az a leglényegesebb, hogy amennyiben nem érkezett meg a küldemény, akkor mindenféleképpen jelezzen nekünk, mert az garantált, hogy postázzuk aznap a16 óráig lefolytatott rendeléseket!

• Nem lett feladva a küldemény.

Internetes patikánknak mindig rendelkezésre áll raktáron akármilyen mennyiségű árukészlete, ezért kvázi bizonyos, hogy nem lesz olyan, hogy elfogynak a gyógyszerkészítmények, továbbá nem tudjuk feladni a megrendelt árukat. Netalán megtörténhet az, hogy az igénylés kitöltése után valamelyik levelezési szolgáltató nem küldi át a rendelést cégünkhöz. Ilyesmire még nem tudunk egyetlen precedenst sem.

Küldemény nyomkövetési vagy küldeményeket azonosító szám, úgynevezett RAG szám elküldése az Ön számára elektronikus levélben, amennyiben eltűnt a csomag

Amennyiben azt az információt kapja a postástól, illetve a postától, hogy semmifajta küldeménye nem jött Önnek, akkor kis híján bizonyos lehet benne, hogy a postahivatalban elkeveredett a csomag. Ilyenkor egy ún. csomagokat nyomon követő RAG számot igényelnek, mert minden küldeménynek van egy saját azonosító száma, és annak segítségével már elő tudják keríteni az Ön küldeményét a postán a számítógépükbe beírva. A küldemény nyomkövetési RAG szám felmutatását, vagy közlését minden esetben a postahivatalban ajánlatos intézni, és nem a postásnak mondani, hogy járjon utána.

Ez a csomagokat nyomon követő szám mindig két betűvel kezdődik továbbá 14 szám követi. A két betű, amivel kezdődik, az „RL” és utána 14 db szám.

A küldeményét 16 óráig lebonyolított rendelésnél még aznap postázzuk, és 1-2 nap múlva már kezébe is kapja. Feltéve, hogy maximum 2 nap leteltével nem érkezett meg, abban az esetben mindenképpen írjon számunkra a Kapcsolat menüpontban egy üzenetet a gondjával – adataival, és mi rögvest választ küldünk és megadjuk az Ön számára ezt a bizonyos küldemény nyomkövetési RAG számot. Eme RAG számmal be tud menni a postára, ahol már a számítógépes adatbázisba beírva pontosan tudni fogják, milyen csomagról van szó, továbbá kikeresik az Ön számára.

Tapintatosság, csomag kinézete- küllemeTapintatosság, csomag kinézete- külleme

Kereskedésünk elengedhetetlen követelménye a tapintatosság! Az igénylése egyáltalán nem fog kiszivárogni senki felé, azt harmadik félnek nem kézbesítjük. A legtöbb vásárlónak komoly problémátokoz, hogy hova is szállíttassák a csomagot, nehogy akárki is megtudhassa. Még a szüleivel vagy egyéb közös háztartásban, lakásban lakik valakivel és emiatt nem óhajt kínos kérdéseket, ekképp kerül elő a téma, hogy hova rendeljem a küldeményt?

A felelet rendkívül könnyen kivitelezhető továbbá magától értetődően a legtapintatosabb. A postára postahivatalban maradó küldeményként. Amiatt is olyan praktikus ez a variáció, mert így Önnek még a saját címét sem muszáj számunkra megadnia, hanem pusztán annak a postának a címét illetve a számát (bármely nagyobb település főpostája az 1. számú posta), melyet a postakeresűnkből tud kiválasztani. Azért ez nem ilyen könnyű, jó pár tájékoztató továbbá tennivaló előfordul a postán maradó küldeményeknél. Amennyiben postahivatalban maradó küldeményt akar igényelni, vagyis, hogy a postahivatalban benn maradhasson a csomagja és ne kézbesítsék ki, olyankor ezt mindenképpen böngéssze át részletesen: szállítás postán maradó csomagként!

A tasak illetve a küldemény kinézete

A házhozszállított csomagok külleme amellett kinézete meglehetősen puritán, semmi sem utal a tartalomra. A feladó magánszemély lesz a kínos kérdések kiküszöbölése miatt. A küldeményt szokásosan levélként küldjük, mert így olcsóbb a csomagénál. A küldemény (levél) egy levegő buborékos bélelésű boríték, amit nem lehet kitapintani sem, amellett ekképp nem tud sérülni sem a levél tartalma, nálunk például a patikaszerek.

A mérsékeltebb értékű illetve súlyú- illetve térfogatú igényléseket szóval egy kibélelt levélben küldjük, melynek külseje a következő képen nézhető meg:

A jelentősebb árú, vagy nehezebb, nagyobb méretű igényléseket kartondobozban adjuk fel.

Amikor felhívjuk Önt az igényléskor adott telefonszámon

A rendelésben jelzett telefonszámon csak teljesítési, szállítási bonyodalmak esetében hívjuk fel a végső esetben, hogyha leveleinkre nem válaszol semmit. Az igénylés visszaigazolása miatt semmilyen esetre se hívjuk telefonon, hanem pusztán egy elfogadó levelet írunk az Ön számára.

Még abban az esetben telefonálnánk Önnek, amennyiben sürgős kézbesítést óhajt a következő napra. Ha esetleg a közölt rendelési információkból hiányzik valami, úgy nem tudunk eleget tenni a rendelésnek. A telefonhívásnál minden esetben a rendelést leadó személyt kérjük telefonhoz, illetve megbizonyosodunk afelől, hogy ki az, akivel beszélgetünk, és amennyiben felesége illetve barátja venné fel a telefonját (mobilját), abban az esetben ne féljen csak egy téves hívás voltunk egy rejtett számról, akit nem tudnak visszahívni, illetve visszakeresni. Ezzel Önnek nem lesz kényelmetlensége! Így a tapintat százszázalékos.

Garancia

Világhálón működő gyógyszerkereskedésünkben soha nem fordul elő semmilyen körülmények között sem, hogy a törvénysértő gyógyszerárusokhoz hasonló módon lemásolt szert adjunk el Önnek. Cégünk jó híre, törvényes működési jogosultsága, online gyógyszertári továbbá gyógyszer kereskedelmi tanúsítványa végett sem engedhetné meg magának, hogy leutánzott gyógyszerkészítményt adjon el, mert olyankor bevonnák a kereskedés összes engedélyét. Elvennék státuszát, bár mi Magyarországon kívül még 31 gyógyszeripari vállalattal, 895 normál patikával állunk szerződésben. sőt még 18 államban működnekjól prosperáló online gyógyszertáraink.

Most leírjuk Önnek azt a 3 legfontosabb szövetséget valamint testületet, amik a gyógyszertárak, továbbá netes gyógyszerkereskedések működését, ellátását, azonfelül a megrendelt, illetve kiszolgáltatott gyógyszereket bevizsgálják azonkívül ellenőrzik, nem megfelelő minőség esetében felfüggesztik a gyógyszerkereskedés működtetését, továbbá bevonják az üzemeléshez fontos jogosítványait.

Hogyha a Kapcsolat menüpontra rákattint, akkor előjönnek Önnek a számítógép képernyőjén cégünk és a világhálón működő gyógyszertárunk nevére szóló legmagasabb szintű globális gyógyszerkészítmény ellenőrző szervezetek érvényes felhatalmazásai. Az engedélyekről nézhető képekben láthat majd domain nevünket jelző sűrű vízjeleket, amelyet azért kellett elhelyeznünk rajtuk, hogy a törvénysértőn működő, hamisított készítményeket árusító internetes kereskedések ne tudják másolni e legitim jogosítványok iratait azonfelül átírni a saját nevükre.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontban ellenőrizhetőek minden hivatalos adatunkkal együtt.

Ezen törvényes iratok megfigyelésével már világosan láthatja, hogy vállalatunk egy engedéllyel tevékenykedő online patika, és nem csak a néhány tucatnyi nem hivatalos hamis gyógyszerforgalmazó internetes oldalak valamelyike, amikre a HENT, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is ráirányítja a figyelmet.

Gyógyszerkereskedésünk emellett csere biztosítékot, végső esetben pénz visszaadási jótállást is szavatol valamennyi gyógyszerére, az alábbi jótállási körülmények mellett, amennyiben:

• Ön nagykorú.

• Ön nem alkalmazott drogot, tudatmódosító készítményt alkalmazás folyamán és előtte.

• Ön tiszteletben tartotta a gyógyszerre vonatkozó útmutatókat 100%-ig.

• Ön nem használt koffein, taurin, és alkohol alapanyagú ennivalót, innivalót, illetve egyéb más terméket az orvosság beszedése közben és/vagy azt megelőzően.

• Ön nem kínlódik máj, szív, vese, tüdőbetegségben azonfelül nem szed erre gyógyszereket.

• Ön nem használ nitrát származékot tartalmazó, vagy egyéb különböző értágító, intenzív vérnyomás csökkentő, vagy vízhajtó gyógyszerkészítményeket.

• Ön nem pánikbeteg, nincs elmegyógyászati problémája, azonfelül nem használ antidepresszáns gyógyszerkészítményeket.

• Önnek saját hibáján kívül nem használt e gyógyszerkészítmény.

• Ön beleegyezik abba, hogy IP címét amellett adatait az adatbázisunkban eltároljuk.

Ha eleget tett ezen felsorolás feltételeinek, és a tabletta saját hibáján kívüli okokból nem segített Önnek, visszatérítjük a pirula értékét, vagy elcseréljük egy attól különböző hatóanyagú gyógyszerre először.

Pénz visszaadási vagy cserére vonatkozó biztosíték teljesítésének gyakorlata

Ha beteljesedett, hogy Ön valamennyi kívánalmat betartotta és még úgy sem hatott a tablettánk, abban az esetben kiválaszthatja, hogy az árát szándékozza kézhez kapni, vagy kicseréljük a szerét egy másik alapanyagú gyártmányra. alapvetően felajánlunk Önnek egy más különböző hatóanyagú csereszert, melyet teljes mértékben ingyen kiküldünk Önnek. elsöprő részben a különböző hatóanyag már teljes diadal szokott lenni, mert létezhet olyan dolog roppant ritkán, hogy egy alapanyag valamiért nem használ egy embernek. Viszont amennyiben megpróbál egy egyéb alapanyagú gyógyszert, abban az esetben meglepődik a hatékonyságtól, továbbá mindjárt máshogy fordul cégünkhöz.

Hogyha vissza szeretné kapni a pénzét

Abban az esetben nincs egyéb tennivalója, mint, hogy írjon számunkra a Kapcsolat menüpont használatával egy reklamációs e-mailt, és akkor kapni fog egy Claims Identification Number-t, azaz hogy egy panaszbejelentő azonosító számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, legyen szíves, postázzon a vállalatunknak egy kérvényt a postán arra a névre valamint címre, amelyről a küldeménye érkezett. Ebben a kérvényező levélben javasoljuk, írja le az Ön becses nevét, személyes adatait, azonkívül a felmerült panaszát a medicinával összefüggésben. Kérjük, tájékoztasson bennünket ebben a kérvényező levélben, hogy mifajta hatást továbbá mellékhatást érzett a készítmény alkalmazásakor, és valamennyi, a hatásával összefüggésbe hozható tettét. Például ivott-e kávét, és/vagy alkoholos ital a szedése előtt vagy közben, illetve szedett-e kombinálva vele egyéb orvosságokat, és hogy hány éves. amennyiben postára adta ezt offline írásos levelet a kiszállításkor kapott névre valamint postafiók címére, abban az esetben arra szeretnénk kérni, juttasson el számunkra még egyszer a Kapcsolat menüponton keresztül egy levelet, amelyre 24 óra leforgása alatt felelünk.Amennyiben megérkezett gyógyszerkereskedésünkhöz a papír alapú levele és a tartalmát nyilvántartásba vettük (4-10 nap), akkor megvizsgáljuk az esetet, amellett hogyha Ön a tájékoztató szerint járt el valamint minden alapvető fontosságú szabályunkat tiszteletben tartotta, abban az esetben jogosult a garanciára, ezért visszafizetjük Önnek a pénzét! Kérjük, ilyen esetben ne felejtkezzen el a kézírásos levelében jelezni az átutaláshoz szükséges alapvető adatait.

 

 

Csakis kézzel írt üzenetet fogadunk el, miután ezt fénymásolnunk kell továbbá bevinni a központba az adminisztrációhoz. Hogyha akármely adatot nem küldi be, ami kell a pénz visszafizetési garancia érvényesítéséhez, abban az esetben az utalást nem áll módunkban lefolytatni. elsőként, kérjük, legyen szíves, postázza vissza a rendelt gyógyszert, ami hatástalan volt, és mi kontrolláljuk, hogy gyógyszerkereskedésünktől ered-e. A megrendeléskor mindig egy jól elrejtett jelzést erősítünk a patikaszer levelére, dobozára, ezért rájövünk, amennyiben nem cégünktől ered a visszaadott patikaszer. A pénz visszatérítési garanciát csupán akkor fogjuk teljesíteni, hogyha a tabletta buborékfóliás leveléből csupáncsak szigorúan legfeljebb 1 pirula hiányzik, illetve zselékészítmény esetén 1 tasak. Hogyha egynél több tabletta/zacskó hiányzik, onnantól kezdve nem fogjuk tudni egyik féle jótállást sem megadni az Ön számára még aktív reklamáció esetében sem!

Hogyha Ön a garanciáját meg szeretné kapni, abban az esetben legyen szíves, a Kapcsolat menüponton át küldjön hozzánk egy üzenetet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, azaz az egyedi panaszbejelentő azonosítási számot, valamint írja le a bankszámlaszámot azonfelül az utaláshoz fontos összes adatát. Amennyiben ezeket az adatokat du. 4-ig megírja számunkra, abban az esetben még aznap visszaadjuk a kiadását, amely egy nap alatt megjön a számlaszámára. Erről a dologról egy képernyőmentést tárolunk el, feltéve, hogy talán nem hinné el nekünk, hogy átutaltuk a pénzt Önnek. A megrendelés elfogadásával ezeket a szabályokat Ön nyugtázza.

Hogyha ki szeretnécserélni a tablettákat

Hogyha Önnek valamiért nem volt sikeres a kiküldött készítmény, illetve nem reagált jól pont arra a hatóanyagra, azonban a pénzvisszafizetéssel nem jut előbbre, hanem szívesebben próbálkozna egy tesztelne egy más alapanyagú gyógyszerkészítményt, akkor szépen kérjük, juttasson el nekünk egy panasztevő pár soros üzenetet a Kapcsolat menüpontban. Ilyenkor kap egy Claims Identification Number-t, azaz hogy egy panaszbejelentő azonosítási számot.

Ezt követően írjon nekünk egy kézírásos offline üzenetet arra a névre és címre, ami az igényelt küldemény átvételekor annak küldőjeként rá volt írva! Ebben a kérvényben szépen kérjük, írja meg az Ön kedves nevét, személyes adatait, hogy milyen lakáscímre vagy postacímre óhajtja pontosan a másik árucikket valamint azt is, hogy mire szeretné, hogy kicseréljük a készítményt! alapvetően felajánlunk Önnek a tapasztalatunk szerint egy eltérő alapanyagú szert, ami gyógyszerkereskedésünk szakemberei szerint már sikeres lesz. Amennyiben a két portéka ára között különbség van, az utalással, egyeztetés után megoldható.

Ezt követően Önnek visszaigazoljuk a kérelmét, ami után nincs egyéb tennivalója, mint hogy feladja postahivatalban ajánlva, a kézzel írt offline kérelmet (ami tartalmazza az adatait, telefonszámát, a cserélendő gyógyszerkészítmény nevét, a Claims Identification Number számával, értsd a különleges reklamációs azonosítási számával együtt); azonkívül az igényelt küldeményén szereplő Feladó nevére és postafiók címre (ez ugyanis a cégünk) a felbontott és megmaradt árucikket visszaküldeni szíveskedjék.

Amennyiben beérkezett vállalatunkhoz a visszaküldött készítmény, az Ön adatai amellett a Claims Identification Number /reklamációs azonosító szám/, akkor azt feldolgozzuk majd néhány nap elmúltával a kérelmében olvasható adatok szerint házhoz szállítjuk az Ön részére a csere terméket. A kézzel írt offline (papír alapú) kérelem az okból fontos, mert gyógyszerkereskedésünknek le szükséges fénymásolnia a számunkra megírt levelét amellett el szükségeltetik küldeni a központnak az adminisztráció